Skořicovobanánové ovesné lívanečky

10. června 2012 v 8:33 | Kate |  RECIPES
SKOŘICOVOBANÁNOVÉ OVESNÉ LÍVANEČKY:


Ingredience:
  • hrnek ovesných vloček (nejlépe rozmixovaných)
  • 200g odtučněného tvarohu
  • 120g bílého jogurtu (= 1 kelímek bílé activie)
  • 1 vejce
  • 1 banán
  • skořice/skořicový cukr
  • mléko
  • něco na hotové lívanečky (jogurt, džem, oříšky, mandle, rozinky, čokoládu, další ovoce, prostě cokoliv)

Postup:
  1. Do misky dáme vločky, tvaroh, jogurt, vejce, banán, skořici/skořicový cukr (množství je na vás) a rozmixujeme/zamícháme/ušleháme (aby vzniklo tekuté těsto, ne nějaká hrouda).
  2. Přilejeme mléko (množství je také na vás, já tam nalila asi půl hrnečku), všechno pořádně zamícháme.
  3. Na pánev si dáme malé množství oleje a postupně smažíme jeden lívaneček (= půl malé naběračky/2 polévkové lžíce těsta) za druhým (když se vám lívaneček začne zabarvovat, otočíme).
  4. Hotové lívanečky můžeme polít jogurtem, obložit nakrájeným/rozmačkaným ovocem a posypat skořicí, čokoládou, nebo dalšími dobrotami.




Kopírovat jen se zdojem. Recept jsem psala sama, fotky jsou taky moje, takže budu trhat hlavy, pokud si to někdo zkopíruje a neuvede zdroj!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 © Kl[ér] | Web | 10. června 2012 v 8:38 | Reagovat

Mňamy, to vypadá dobře, určitě vyzkouším.
Jinak chci se zeptat. Když fotím jídlo, vypadá strašně, nemá žádnou atraktivitu. Jak fotíš jídla ty?:D Jsou tak dobře osvětlené a všechno. Nějak nevím jak na to.:D

2 dona-gisele | Web | 10. června 2012 v 8:51 | Reagovat

Tyjo, zase tak krásnej recept. Určitě to někdy zkusím, jen nebudu dávat žádnej olej, máme totiž takovou pánev, na který se žádná palačinka ani lívaneček nepřilepí. Takže díky moc za tip na krásnou snídani.

3 Anore | Web | 10. června 2012 v 9:10 | Reagovat

Miluji tvoje recepty! ^^
Kam ty na to chodíš! :D

4 gav-i-ana | Web | 10. června 2012 v 9:12 | Reagovat

ano, sledujeme pořad prostřeno, dnes nikdo nepřide, protoze  si ukazeme skvelou snidani ve třech verzích..:D "u Kate se mil íbilo, jídlo měla hezky připravené, očima jsem ho hltala, proto davám deset bodů!" :D

5 Annabeth | Web | 10. června 2012 v 9:23 | Reagovat

Přesně takhle je doma taky dělám! :)

6 Victoria L. | Web | 10. června 2012 v 9:31 | Reagovat

Nebejt na kiwi alergická, udělám si to s tím, vypadá to krásně! :)

7 Sofie | Web | 10. června 2012 v 9:34 | Reagovat

páni, to vypadá úžasně! recept si píšu a co nejdřív vyzkouším! :)) ty fotky vypadají moc dobře! :) já se o ovesné lívance/palačinky pokoušela už několikrát a vždycky mi z toho vznikl takovej blivajz :D

8 Sofie | Web | 10. června 2012 v 9:43 | Reagovat

díky :) přesně, já právě taky :D zkusím ten tvůj recept a uvidím :)

9 Victim | Web | 10. června 2012 v 9:51 | Reagovat

jé, vypadá to krásně, ale lívance.. to úplně nemám ráda :(

10 Adele | Web | 10. června 2012 v 10:11 | Reagovat

Vypadá to dokonale :-)... určitě zkusím... jojo znám to, jaké to je patlat se s recepty a pak nějaký chytrák dá jen CTRL+C a CTRL+V ...

11 Annie | Web | 10. června 2012 v 10:13 | Reagovat

teeeda to vypadá skvěle!:)

12 Fittie | Web | 10. června 2012 v 10:14 | Reagovat

To všechno jsi měla najednou na snídani ? :D Jestli jo, tak tě obdivuju za to se piplat s každým, protože všechny vypadají jak z reklamy! :D
Parádní ! :)

13 laara | E-mail | Web | 10. června 2012 v 10:19 | Reagovat

Mňamka. :) Niekedy v dohľadnej budúcnosti budem robiť lievance, ale asi klasické, bez banánu a škorice... :) S javorovým sirupom. :P

14 Sunshine | Web | 10. června 2012 v 10:41 | Reagovat

Jee to vypadá nádherně<3 děláš mi šílený chutě :D

15 amanda-hubne | Web | 10. června 2012 v 10:45 | Reagovat

Nic tak pěknýho na pohled jsme dlouho neviděla! :D To chcu :* mnam :D takový chutě mi dělat! :D

16 fat-mell | Web | 10. června 2012 v 10:50 | Reagovat

Juuu, to vypadá tak strašně mnamozne :D určitě někdy vyzkouším :)

17 Nicky | Web | 18. června 2012 v 19:50 | Reagovat

jéé :) určite skúsim teraz cez prázdniny :) nevieš akú to ma energetickú hodnotu??? :)

18 Thorovo kladivo | Web | 30. května 2013 v 20:28 | Reagovat

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.